10 vanlige UX-feil som oppstart gjør ... og hvordan du kan unngå dem!

Forfatter: Peter Berry
Opprettelsesdato: 13 Juli 2021
Oppdater Dato: 11 Kan 2024
Anonim
10 vanlige UX-feil som oppstart gjør ... og hvordan du kan unngå dem! - Kreativ
10 vanlige UX-feil som oppstart gjør ... og hvordan du kan unngå dem! - Kreativ

Innhold

‘Hvordan kan jeg forbedre brukeropplevelsen til nettstedet / appen min?’ Et ofte stilte spørsmål og et spørsmål som ikke har standard svar. Heldigvis er det noen trinn du kan følge for å sikre at kundens opplevelse av produktet ditt er positivt. Her vil jeg fremheve noen vanlige feil vi regelmessig kommer over som lett kan unngås.

Så hvorfor skal vi bry oss om brukeropplevelsen?

Det er bevist at en positiv brukeropplevelse kan endre virksomheten din ved å forbedre kvaliteten på produktene dine og som et resultat kundenes tilfredshet. Hvis du har et flott produkt som folk elsker, vil markedsføringsteamets jobb bli enklere; kundesupportforespørsler vil bli redusert til et minimum; og den positive PR den genererer vil gi din bedrift et godt grunnlag for fremtidig vekst.

Tilsvarende kan en negativ opplevelse ha en skadelig effekt. Som vi alle vet, kan dårlige nyheter spre seg som ild i bål. Ulykkelige kunder kan være en gift som virkelig kan skade merket ditt. Ryanair noen?


Jeg elsker dette sitatet nedenfor fra oppstartsguruen Dharmesh Shah:

Det er vanskeligere å gjøre ulykkelige kunder lykkelige enn å skape lykkelige kunder i utgangspunktet. Poenget han prøver å gjøre er at det ikke bare handler om å investere i produktet eller et kundeserviceteam i verdensklasse for å støtte det. Det skal være en end-to-end prosess, et tankesett, en kultur.

UX som en del av den bredere kundeopplevelsen

Smarte selskaper setter nå kundeverdi i hjertet av organisasjonen ved å utvikle en bedriftsomfattende opplevelsesstrategi - en som krysser UX, merkevarebygging og markedsføring, med målet å skape en ensartet opplevelse for kunder på tvers av alle berøringspunkter i selskapet. .

Mange selskaper har tidligere gjort den feilen å tro at det var OK hvis nettsiden deres ikke var spesielt enkel å bruke fordi deres offline-tilbud kompenserte for det. Dessverre er det ikke lenger akseptabelt å behandle kundene dine på denne måten og levere dem et slurvet produkt. Hvert berøringspunkt med kunden din er markedsføring. Det er en konkurransedyktig verden der ute, og andre mer innovative spillere leter etter muligheter som oppstår der folk får en førsteklasses opplevelse.


Ensartede kundeopplevelser er så sjeldne at når de skjer, overrasker de og gleder seg. Bedrifter som kommer til hjernen inkluderer Ocado, Apple, Innocent Drinks; i tillegg til nyere startups moo.com (de elektroniske skriverne) og Graze.com (sunne snacks per post) - organisasjoner som brenner for produktene de selger og virkelig verdsetter kundene sine. Og tro meg, viser det.

Det er viktig å huske på at designere av brukeropplevelser bare kan gjøre så mye. Vi kan ikke designe et skittent produkt eller et dårlig team. Noe som fører meg pent inn i den første vanlige feilen som startups gjør ...

1. Flott opplevelse, feil produkt

Rett produkt er enkelt, overbevisende og tilpasset forretningsmodellen. Ofte vil du imidlertid komme over nettsteder eller apper som ser fine ut og ser ut på overflaten for å ha en god opplevelse, men når du fordyper deg og bruker dem mer, er det ingen åpenbar fordel for brukeren. Enten problemet du prøver å løse, er faktisk ikke et stort nok problem for mange mennesker, eller løsningen som foreslås treffer ikke riktig tone for å få betydelig trekkraft. Først må du sørge for at du bygger riktig produkt for publikum før du perfeksjonerer opplevelsen. Og prøv å utforske produktmarkedets passform før du gjør for mye design og utvikling. Som ordtaket sier ‘fake it before you make it’.


2. Gjør det for sent (og halvhjertet)

Avkastningen på investeringen for UX-utgifter er generelt større jo tidligere det er brukt på et prosjekt, så prøv å ta det med deg helt fra starten. Du vil virkelig ha noen på teamet ditt fra begynnelsen som har kundens interesser i hjertet, med sikte på å veilede retningen på produktet basert på nær kontakt med dine første adoptere. Dette skal bidra til å minimere risikoen for å bygge feil produkt eller å måtte redesigne aspekter av systemet som allerede er utviklet. Å omfavne UX tidlig betyr at du kan ta viktige designbeslutninger mens det er mindre på spill. Lag og gjenta low-fi prototyper av systemet før du bygger det for å få tilbakemeldinger fra kunder tidlig og ofte.

Lek med Lean UX-teknikker for å stimulere til samarbeid, ideer og fart. Start med brukerbehov og historier, og sørg for at alle funksjoner som er bygget, er relatert til disse. Lean UX tar den mer tradisjonelle UX-designtilnærmingen, men reduserer den ned til oppstarthastighet. Hver oppstart, uansett hvor liten, har nå muligheten til å omfavne UX fra første dag (uten at det koster jorden).

3. Ingen klar verdiproposisjon

Med ethvert forhold er det viktig å starte samtalen riktig. Hvis du ikke fanger publikums oppmerksomhet i løpet av de første sekundene, har du mistet dem. Det er vanskelig å lage et klart verdiproposisjon, men hvis du får det riktig, vil det være klarhet og fokus på budskapet ditt som vil hjelpe deg å skille deg ut fra konkurrentene.

Når du lager verdiproposisjonen din, bør du virkelig tenke på verdien en bruker vil samle på hvis de skal bruke produktet ditt. Hovedmålet med et verdiproposisjon er å gjøre en uvitende besøkende til et interessert prospekt, så ha dette i bakhodet når du lager ditt. Prøv å holde den så få ord som mulig. 'Kort og dødelig' skal være ditt mål.

4. Mangel på fokus

Hvis det er en ting som oppstart ofte er skyld i, prøver det å gjøre for mye, for tidlig. Å ha et tydelig fokus betyr at det er lettere å kommunisere hva produktet ditt er og hvem det er for. Ved å prøve å appellere til alle og legge til funksjoner til venstre, høyre og sentrum, kan du faktisk fortynne meldingen din og kan ende opp med et komplekst, oppblåst produkt.

Ta ledelse fra nylige suksesshistorier som Dropbox (deling av store filer) og Instagram (deling av bilder) ved å gjøre en ting egentlig vi vil. Det er ikke så enkelt som det høres ut. Ofte kan det være press fra kunder, investorer eller andre teammedlemmer, men å lære å si nei er noe du må ta tak i hvis du vil ha et intuitivt produkt. Få kjernen til rette, så gjør du livet ditt mye enklere.

5. Ikke nok observasjon i naturen

Brukervennlighetstesting er noe vi alle burde gjøre mer av, men aldri komme helt rundt på det. Når testet du produktet ditt sist med brukerne sist? Undersøkelser, fokusgrupper og kundeintervjuer er alle nyttige i seg selv, men ikke en erstatning for en-til-en-observasjon. Du får verdifull innsikt som du kanskje aldri ellers har avdekket.

Et stort sitert eksempel på hvor brukertesting har gjort en stor forskjell er '$ 300m-knappen'. En stor nettforhandler oppdaget at kundene droppet fra kassen på netthandelssiden sin før de betalte, så hentet den beste brukseksperten Jared Spool for å gjennomføre noen brukervennlighetstester. Gjennom observasjon oppdaget han at brukerne virkelig motsatte seg at de måtte opprette en konto før de kjøpte et produkt. Et vanlig grep er 'I'm not here to be in a relationship'.

Ved å endre en knapp fra 'innlogging' til 'fortsett', og derved fjerne behovet for å opprette en konto før kassen, så forhandleren salget hoppe 45% over natten, noe som resulterte i et hopp på 300 millioner dollar i årlig omsetning. Ikke en dårlig avkastning.

Ikke anta at produktet ditt er enkelt å bruke og intuitivt bare fordi du tror det er. Du er sannsynligvis for kjent med det til å kunne ta den dommen. Det er på tide å begynne å teste.

6. Skjemaer fra helvete

Skjemaer må være brukbare for å hjelpe brukerne med å nå sitt mål, og ofte kan et dårlig utformet skjema være en viktig årsak til at brukere forlater nettstedet ditt.

Nesten alle nettsteder har nå et skjema som krever noen innspill fra brukeren, enten det er et forespørselsskjema, abonnementslisteliste, e-handelstransaksjon eller påmeldingsprosess. Det er viktig at du legger virkelig tanker i hver og en av disse interaksjonene, ettersom brukere ellers kan bli frustrerte og hoppe over til en konkurrent.

Heldigvis siden Luke Wroblewskis banebrytende bok Webformdesign: Fyll ut blank ble utgitt i 2008, har nettstedseiere og designere tatt formdesign mer seriøst.

Å gjøre noen små endringer i utformingen av skjemaene dine kan ofte gi utbytte og bidra til å øke konverteringen.

For eksempel, ikke bare ha en lang form med 20 felt i, del den opp der det er mulig i logiske grupper eller trinn. Tenk også på om du virkelig trenger all informasjonen du ber om. Tenk på brukeren og hva de vil være komfortable å tilby. Jo flere felt du legger til, desto mindre sannsynlig er det at de fyller ut skjemaet. Ofte vil markedsavdelingen be om så mye informasjon som mulig, men husk at dette risikerer en mindre fullføringsgrad.

7. La utviklere skrive kopi

Har du noen gang følt deg dum når du prøver å utføre en oppgave på et nettsted? Har du noen gang følt at du blir ropt til av en uvennlig, rød feilmelding på et skjema? For ofte blir de små kopiene på et nettsted forsømt og overlatt til utviklere å skrive. Det virker utrolig at slike viktige interaksjoner med en kunde kan overlates til folk som ikke er kjent for sine menneskers ferdigheter (ok, en massiv generalisering, men du forstår poenget mitt).

Ta kontroll over mikroskopien din, definert av designeren Joshua Porter som: "liten, men kraftig kopi. Den er rask, lett og dødelig. Det er en kort setning, en setning, noen få ord. Et enkelt ord. Det er den lille kopien som har største innvirkning. Ikke bedøm den på grunn av dens størrelse ... døm den på dens effektivitet. "

Du kan virkelig opprette en forbindelse med publikum ved å legge noen tanker i de minste detaljene. Lag nøye kopien din på tvers av kundereisen (fra Google-søk til nettsted og e-post) for å sikre en jevn stemme og utvide kundeservicen til hvert eneste berøringspunkt. Å legge til litt uformellitet (og til og med humor når det passer) kan ofte gjøre potensielle kunder til kunder.

8. Ingen historie, ingen personlighet

Ikke vær redd for å menneskeliggjøre produktet ditt. For mye av bransjen vår er fokusert på den funksjonelle og brukbare siden av nettutvikling, men der det er mulig, bør vi prøve å sprøyte litt personlighet inn i våre online opplevelser.

Enten du bygger en webapp eller bruker nettstedet ditt som en butikkfront for organisasjonen din, er det viktig at du utvikler en designpersonlighet. Enten det er morsomt, utadvendt, seriøst eller strengt, ved å vedta menneskelige verdier og egenskaper, er det mer sannsynlig at du skaper et varig inntrykk.


9. Teknologi som en barriere

Nettsteder føler for ofte at du snakker med en datamaskin med lite tanker om brukeropplevelsen. Ikke la teknologien bli en barriere. Få teknologien til å fungere for deg, og der den ikke er fleksibel nok til å levere en førsteklasses opplevelse til brukeren, bør du vurdere andre alternativer. Bare fordi ‘datamaskinen sier nei’, betyr det ikke at du trenger å godta det. Arbeid med utviklerne dine for å få det til å fungere. Eksterne passordkrav, vanskelige å lese ‘CAPTCHAS’ eller uvennlige feilsider - alt veldig irriterende for brukeren og helt unngåelig.

10. Starter for snart (eller for sent)

For mange startups tilbringer måneder (eller år i noen tilfeller) i 'stealth mode', gjemt vekk fra nysgjerrige øyne, bare for aldri å slippe ut da usikkerhet og konkurranse ødelegger showet. På samme måte er det andre som lanserer en skitten tidlig versjon av produktet i ekte mager oppstartsstil. Men hvis det ikke er 'minimum fantastisk', må du ikke slippe det. Forsikre deg om at det er et grunnleggende nivå av design og brukervennlighet i alle funksjoner, ellers får du kanskje ikke resultatet du håper på.


Å få balansen riktig mellom å starte tidlig og lage det perfekte produktet er ingen vesentlig bragd, men en som kan gi utbytte.

oppsummert

Startups må omfavne UX uansett budsjett, og anser det ikke lenger som en luksus eller noe som kan drysses på som magisk støv senere.

Følg disse 10 tipsene, så kommer du på rett spor:

  • Bygg det riktige produktet før det perfekte
  • Involver UX tidlig i prosessen
  • Ha et klart verdiforslag
  • Fokus, fokus, fokus
  • Test og avgrense med ekte brukere
  • Gjør skjemaer morsomme
  • Mikroskopi er din venn
  • Utvikle en personlighet
  • Gjør teknologien menneskelig
  • Send det (og begynn å lære)
Interessant
3D-verktøyet MODO 'come of age' med versjon 901
Les Mer

3D-verktøyet MODO 'come of age' med versjon 901

The Foundry har forhånd vi t en tor oppdatering av den populære 3D-programvaren MODO, i en live webca t."Det er en bred utgivel e, det er ikke noe om er foku ert på et be temt mark...
Din 'morgen etter' pizza får sin egen emballasje
Les Mer

Din 'morgen etter' pizza får sin egen emballasje

Hvem vil ikke ha pizza til froko t? Vi er ikke i tvil om at mange av dere ville ha jan en til å ta et tykke på vei til jobb ammen med morgenkaffen. Her har tockholm-ba erte de igneren Amanda...
Legg til suksesseffekter i mobilvideoen din
Les Mer

Legg til suksesseffekter i mobilvideoen din

Er det bare o , eller er det mange apper om prøver å være Vine, bare bedre? Det føle definitivt om om vi nubler over mange av dem, hver med in egen pe ialitet å være litt...