Stort spørsmål: hva synes du om porteføljeplattformer?

Forfatter: Randy Alexander
Opprettelsesdato: 4 April 2021
Oppdater Dato: 14 Kan 2024
Anonim
Stort spørsmål: hva synes du om porteføljeplattformer? - Kreativ
Stort spørsmål: hva synes du om porteføljeplattformer? - Kreativ

Dan kjøpesenter
www.danielmall.com

Disse plattformene er gode som raske porteføljealternativer. Hvis du bare har en time på å legge litt arbeid på nett i presentabelt format, er dette gode alternativer.

Imidlertid, som noen som vil se på 50-100 porteføljer i uken, begynner de alle å blande seg sammen. Hvis du virkelig ønsker å skille deg ut, er en tilpasset portefølje som fremhever styrkene dine - og skjuler dine svakheter - veien å gå.

Husk: porteføljen din er også et eksempel på arbeidet ditt.

Dan er art director i Big Spaceship

Aral Balkan
aralbalkan.com

Å bruke en porteføljeplattform er helt greit hvis du er designer ... så lenge du ikke er nettdesigner (eller utvikler). Hvis du er det, er porteføljesiden i seg selv en del av porteføljen din og en sjanse til å vise frem dine ferdigheter og skille deg ut. Ved å bruke en generisk porteføljeside vil du, vel, få deg til å se generisk ut.


Aral er designer, utvikler, profesjonell høyttaler, lærer og forfatter av Feathers iPhone-appen

Trent Walton
paravelinc.com

Jeg synes de er en flott ressurs, men hvis du er en front-end-utvikler, er ditt personlige nettsted en mulighet til å vise hva du kan. På nettet kan nettstedet ditt være like mye av en portefølje som arbeidet det viser frem.

Trent er grunnlegger av Paravel

Nick Francis
www.project83.com

Jeg synes de er helt fantastiske! Det er en flott måte for kreative mennesker å ha en vakker tilstedeværelse på nettet uten å forstå HTML / CSS. Hvis og når de har budsjett / ønske om noe mer unikt og personlig, kan de bygge et nettsted. Men inntil da passer disse appene veldig bra.


Nick oppretter nettsteder på Project83

Nathan Smith
sonspring.com

Jeg tror nettsteder som Behance, Cargo og Carbonmade er ypperlige for grafiske designere som trenger et sted å sette en portefølje av fantastisk arbeid, men bare ikke har tid og / eller dyktighet til å lage et solid nettsted for seg selv. Jeg tror også de fungerer som et godt stoppgap for webdesignere som ønsker å få lagt merke til arbeidet sitt og få sin første jobb, men ikke har tid eller ressurser til å få sitt eget domenenavn og bekymre seg for hosting.

Imidlertid tror jeg på lang sikt at hvis du er en seriøs webdesigner eller utvikler, burde du ha din egen nisje skåret ut på nettet. Til syvende og sist, hvis du bruker en tjeneste, blir du sett på deres oppetid, vilkår for bruk og design. Jeg vil fokusere på de to siste punktene. Når som helst har enhver tjeneste på internett rett til å endre vilkårene og håndheve et gebyr der før noe kan ha vært gratis. Eller layoutet du liker for porteføljen din kan en dag endres (på godt og vondt). Jeg tror designere vil ha mer kontroll over dette aspektet.


Nathan opprettet 960 Grid System

Chris Coyier
chriscoyier.net

For fotografer, malere, keramikkunstnere, rene digitale kunstnere, grafikere, treverkere ... fantastisk. Enhver av dem er et godt valg. De trenger ikke kaste bort mye tid. De får en vakker portefølje.

For webdesignere ... ganske flaut. En online portefølje er sjansen (kanskje den eneste de får) til å vise hvor mye de bryr seg og detaljene de legger i håndverket sitt. Å bruke en ferdigbygd løsning er som en maler som ikke blander maling eller en trearbeider som bare bruker tegninger fra Home Depot. En portefølje er halvparten av porteføljen din som webdesigner.

Chris er en webdesigner som jobber hos Wufoo

Tom Lane
gingermonkeydesign.com

De riktige porteføljeplattformene, brukt på en gjennomtenkt og strategisk måte, kan få arbeidet ditt til de rette personene. I stedet for å se dem som et annet sted å bare legge arbeidet ditt på nettet, kan du prøve å forstå initiativene hver plattform kjører, slik at du kan bruke dem til din fordel.

Behance, for eksempel, kuraterer det beste kreative arbeidet som er lagt ut til medlemmets profiler og har en galleriseksjon som får utrolig mange treff hver dag. Personlig synes jeg å få arbeidet mitt valgt og sett av trafikken deres, resulterer alltid i en god strøm av oppdrag fra hele verden. For å være valgt er det vanligvis ikke bare å sette opp et par fine bilder av et ferdig stykke. Det handler mer om å fortelle en historie gjennom arbeidet, noen prosesser, bakgrunn og utvikling.


Hvis du tar sikte på å lage hvert porteføljeprojekt rikt på innhold, med et godt miniatyrbilde og virkelig viser sennep, vil du gi deg selv det beste bildet av å få porteføljeplattformer til å fungere veldig bra for deg.

Tom er designer og illustratør

Rob Mills
bluegg.co.uk

Jeg tror porteføljesider er en nyttig ressurs for folk å dele arbeidet sitt for økt eksponering for et publikum som de ellers ikke kan være i stand til å engasjere seg med. Klart det er risiko for plagiering, men du velger hva du vil dele, og tilbakemeldinger / diskusjoner blant samfunnet er ofte verdifulle.

Rob er studiosjef for kreativt byrå Bluegg


Elliot Jay Aksjer
elliotjaystocks.com

Så mye som jeg respekterer skreddersydde porteføljer og - som designer - har et ønske om å lage dem selv, synes jeg nettsteder som Cargo Collective er fantastiske, fordi de lar folk få arbeidet sitt online uten å måtte skrive noen kode. Det er flott for personer som ikke er på nettet, som illustratører eller grafiske designere. Og hvis du kan skrive kode, kan du tilpasse malene tungt, så det er det beste fra begge verdener.

Personlig har jeg aldri vært interessert i det 'sosiale' aspektet som lokalsamfunn som Behance tilbyr, men de er utvilsomt gode verktøy. Den eneste advarselen er at jeg ville være forsiktig med å ansette en webdesigner hvis de bare hadde en av disse porteføljene som ikke krevde kodeskriving. I tillegg går det å designe dine egne langt om å snakke om deg selv og arbeidet ditt.

Elliot er designer og illustratør og grunnlegger av typografimagasinet 8 Faces


Christopher Schmitt
christopherschmitt.com

Bruk alle porteføljesidene du kan bruke. Legg arbeidet ditt der så mange steder du kan. Ikke bare hold det beste arbeidet ditt for deg selv på ett nettsted, få arbeidet ditt på din egen dot-com, men også på Dribbble, Forrst, Github, og så videre. Og når du har noe å vise, må du sørge for å blogge det også, som skal koble til en RSS-til-e-post nyhetsbrevtjeneste som den som tilbys av MailChimp. Jo flere linjer du har i dammen, jo større sannsynlighet vil du få en fisk.

Christopher er kreativ sjef for Heatvision

Shane Mielke
shanemielke.com

Porteføljeplattformer som disse er enkle og effektive måter for folk å vise frem sitt arbeid online. Hvis arbeidet ditt blir omtalt, er det store muligheter for anerkjennelse i samfunnet.

Dessverre blir ikke alle omtalt, og maltjenester som disse har ulemper som folk bør vurdere. En stor ulempe ved disse nettverkene er at arbeidet ditt er vert blant jevnaldrende og selskaper som du kanskje er i konkurranse med om arbeidet. Tenk deg å sende en klient en lenke til arbeidet ditt på en vert porteføljeplattform, og i stedet for å se bare prosjektene dine, begynner de å klikke på personene i ditt eget nettverk eller på de valgte sidene og finne noen som er bedre eller billigere enn deg til å gjøre prosjektet deres. Med mindre arbeidet ditt er bedre enn alle andre rundt deg, ikke stol på dem som din eneste portefølje.

I tillegg tror jeg disse nettstedene bidrar til å gjøre folk late til det punktet at de ikke presser sine egne porteføljesider som det første kontaktpunktet med internett. For de fleste av oss viser ikke klientarbeidet vår virkelige personlighet. Som maler gjør heller ikke disse vertssidene. Så vi burde alle ha individuelle porteføljer som lar oss visuelt og muntlig skille oss fra alle andre og fortelle hele historien om hvem vi er. Siden populariteten til disse nettstedene øker, har mange glemt dette og går seg vill i mengden.

Shane er designer og kreativ leder hos 2Advanced

Jonathan Smiley
zurb.com

For kreative fagpersoner som fotografer, grafikere eller folk som jobber på trykk, er tjenester som Carbonmade et fint alternativ - solid presentasjon uten å bruke mye penger på et tilpasset nettsted. For webdesignere er jeg ikke sikker på at jeg ser verdien.

Hvis du presenterer arbeidet ditt for ansettelsesformål, sier du bare at du ikke kan bry deg om å lage ditt eget nettsted ved å bruke en tjeneste (for ikke å nevne at maler ikke kommuniserer stilen din eller ferdighetene dine som et nettsted du laget ville gjort). Og hvis du presenterer arbeidet ditt gjennom en annen tjeneste mens du jobber med en gruppe eller et byrå, er det bare en ego-ting? Virker unødvendig.

Jonathan Smiley er designleder hos ZURB

Melissa Bennett
welove72.com

Disse plattformene er en utmerket ressurs for industrien og designmiljøet vårt. De gir reklamer en stemme og lar strålende arbeid overflate og skinne for alle å se.

Designere trenger ikke lenger å vente på en invitasjon i Willy Wonka-stil for å la dem vise frem sitt arbeid. De kan velge mellom et bredt spekter av plattformer med forskjellige temaer for å vise nytt arbeid og få bransjekritikk og tilbakemelding; de hjelper deg også med å holde porteføljen din oppdatert og organisert, slik at du kan dyrke en god, solid folio av dine beste brikker.

Jeg tror muligheten til å opprette nettverk og sirkler av andre reklamer er en god ekstra bonus til online porteføljer. Det lar frilansere samarbeide med likesinnede og bygge opp et kontaktnettverk.

Nyutdannede kan også dra nytte av disse tjenestene. Å få foten inn døra kan være utfordrende. Å ha arbeidet ditt tilgjengelig for en gruppe reklamer å se, sette pris på og kommentere er uvurderlig.

Behance er en plattform vi bruker hos We Love for å la nettsamfunnet se hva vi holder på med som byrå. Det kan også være en fin måte å speide nye talent på.

I stedet for å tenke på dem som ‘bare en annen konto som må holdes oppdatert’, kan du få mest mulig ut av dem! Hvis de er optimalisert riktig, og med veldig lite vedlikehold, kan disse online plattformene fungere som det perfekte markedsføringsverktøyet for deg eller byrået ditt.

Melissa Bennett er tekstforfatter for We Love ...

Jonathan Andrew
welove72.com

I en bransje med et konstant press fra tidsfrister som nærmer seg, er det ofte veldig vanskelig å finne tid og 'headspace' til å designe og bygge din egen personlige porteføljeside - selv om du har tid, har du kanskje ikke de nødvendige ferdighetene til å utfør det. Slike som Behance og Carbonmade tilbyr en fantastisk løsning på dette. De gir et lett tilpassbart og håndterbart rammeverk som gir de som har arbeid til å vise en rask og enkel plattform å gjøre det på. For frilansere og entusiaster som leter etter arbeid, er innholdet nøkkelen. Det kan være ønskelig å ha et eget nettsted som formidler din egen personlighet, men potensielle arbeidsgivere vil til slutt bare være interessert i å se på arbeidet ditt og hva du kan tilby, og Behance og Carbonmade viser det på en veldig enkel, men effektiv måte.

Jonathan Andrew er teknisk leder for We Love ...

Populært På Nettstedet
Kinetisk typografi: 42 må-se eksempler
Oppdage

Kinetisk typografi: 42 må-se eksempler

Kineti k typografi finne i mange former. Krea jonene er en fe t for øynene, enten det er en hylle t til en berømt filmtale eller ang eller en utfor kning av elve typografien. Vi har plukket ...
5 beste tips for utdannede designere
Oppdage

5 beste tips for utdannede designere

Opprinnelig planla jeg å krive en po itiv beretning om noen av de tingene om nyutdannede tudenter bevæpnet med nøye utformede de ignporteføljer og nye de ignere trenger å vite...
7 kule videoeffekter du må prøve
Oppdage

7 kule videoeffekter du må prøve

Hvi du vil bli en videoredigerer, er det ingen enkel narvei: uk e vil ligge i mye be lutt omhet, hardt arbeid og utholdenhet over tid. Når det er agt, er det noen få enkle gevin ter du kan k...